sc3675

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

SC Zonnebeke wint finale eindronde.

Ondanks het feit dat SC  zeker was van promotie voor aanvang van de finalewedstrijden hebben ze het spel eerlijk gespeeld.
De thuiswedstrijd tegen een sterk US Ploegsteert werd met 1-2 verloren.
Ploegsteert had in de terugwedstrijd aan een gelijkspel genoeg om de finale te winnen en zeker te zijn van promotie.
Iedereen ging er van uit dat dit geen probleem zou vormen voor Ploegsteert, gezien dat SC  zeker was van promotie en dat ze bovendien 4 stekhouders moesten missen.
SC begon de wedstrijd totaal anders dan een week geleden, waar ze in de eerste helft geen raad wisten met een goed spelend Ploegsteert.
Nu namen ze zelf de wedstrijd in handen en hadden meer balbezit dan Ploegsteert. Toch was het  Ploegsteert  die een 4 tal goede kansen kreeg, maar Vaghran kiepte zoals in Hooglede nu ook weer uitstekend.
Daartegenover kon SC ondanks het veldoverwicht geen enkele kans zetten.
Na de rust ging SC nadrukkelijker op zoek naar de 0-1, en die kwam er toen de ingevallen Jens Bruynsteen op links zijn man voorbij ging en laag overhoeks op doel trapte.
De doelman kon de bal uit doel ranselen , maar de gevolgde Greg Nuytten kon de bal binnen trappen: 0-1. Zonnebeke ging op zoek naar het geruststellende tweede doelpunt.
Het was echter Ploegsteert die op tegenaanval de gelijkmaker nette.
Voor SC was dit geen domper, aangezien ze toch tweemaal moesten scoren om de finale te winnen. Door het doelpunt van Ploegsteert zou een tweede doelpunt van Zonnebeke nu leiden tot verlengingen. 
En dat tweede doelpunt kwam er, Jens Bruynsteen deed zijn nummertje die leidde tot het eerste doelpunt nog eens over, maar nu had de Ploegsteertse goallie geen enkel verhaal : 1-2 en verlengingen.
In de verlengingen zagen we dat de intense 90 minuten en het harde veld fysisch zwaar begon te wegen. Net voor het einde van de eerste verlenging kreeg Greg zijn tweede gele kaart en moest Zonnebeke met 10 verder.
In de tweede verlenging probeerde Zonnebeke nog op zoek te gaan naar het derde doelpunt, maar bouwde ook meer veiligheid in om de gevaarlijke tegenprikken van Ploegsteert op te vangen.
Toen iedereen zich begon op te maken voor de strafschoppen, trapte Christophe Cael een vrij trap van ver naar de tweede paal en in het geharrewar verdween de bal via het been van een speler van Ploegsteert in doel: 1-3
Een moegestreden Ploegsteert in zak en as, nu moesten ze in de resterende 4 minuten  2 maal scoren, onmogelijk tegen een slim spelend Zonnebeke.
De supporters van Ploegsteert begrepen het niet: waarom speelde Zonnebeke zo fanatiek, jullie waren toch al zeker van promotie. 
Na de wedstrijd werd duidelijk dat door de overwinningen van Lichtervelde en Dosko St Kruis ook Ploegsteert promoveert als beste verliezende finalist.
Beide ploegen konden samen de promotie vieren .

Share
You are here: