sc3675

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Persberichten

Zonnebeke zet Kortemark schaalmat!

Zonnebeke gaf afgelopen zaterdagavond (onder een nieuwe lichtinstallatie, nvdr.) titelkandidaat Kortemark het nakijken (2-1) en zorgde daarmee voor een stunt van formaat. “In de aanloop naar de wedstrijd had ik mijn jongens meegegeven dat we, mits de nodige inzet en het geloof in eigen kunnen, voor de verrassing van de speeldag konden zorgen”, aldus trainer Duthieuw.

Gevat counteren
“Ik onthield uit de heenmatch dat Kortemark een jong en technisch vaardig elftal had. Een elftal dat nogal wat snelle jongens in de rangen heeft lopen. Van meet af aan hielden we het speelveld dan ook zo klein mogelijk zodat de tegenstander hun snelheid niet optimaal kon benutten. Ook al was Kortemark het meest in balbezit, toch konden we een paar keer gevat counteren. Zoals halverwege de eerste helft toen Kouckuyt een voorzet van Kindt tegen de touwen devieerde. Daarna hielden we onze tegenstander voor de pauze vrij gemakkelijk af.”


Euforie alom
“Na de pauze eenzelfde spelbeeld. Kortemark, met Louwaege als gevaarlijkste en beste speler, eiste het balbezit op en kwam van op de stip langszij. Een sterk keepende Vermeersch, een afgekeurd doelpunt en een dosis geluk hielden de score lange tijd in evenwicht. Tot de ingevallen Lenoir diep in blessuretijd zich kon doorzetten op rechts en de eveneens ingevallen Wouter Maerten perfect bediende. Laatstgenoemde trapte de bal overhoeks buiten het bereik van doelman Paepe in doel. Euforie alom. De drie punten die we vorige week al verdienden (Zonnebeke speelde toen 2-2 in en tegen Moorslede, nvdr.) pakten we tegen Kortemark op een diefje. Op die manier konden we onze talrijk opgekomen supporters iets teruggeven voor hun steun die ze ons op weg naar het behoud al maandenlang geven.” SC Zonnebeke: Vermeersch, Mathijs Maerten (60’ Moeyaert), Dewilde, Quartier, Bouten, Gekiere, Crombez, Kindt (65’ Wouter Maerten), Kouckuyt, Cael, Thorrez (75’ Lenoir)(Provbal)

Bron: http://www.provbal.be/
Share
Laatst aangepast op zaterdag 03 maart 2012 08:08
KORTEMARK ONVERWACHTS ONDERUIT

SC Zonnebeke zorgde voor de sensatie van de speeldag. De jongens van Peter Duthieuw versloegen titelkandidaat Kortemark met 2-1. Yoshi Koukuyt opende in de eerste helft de score. Na de pauze trapte Dimitri Verfaillie van op de stip de gelijkmaker binnen. In blessuretijd velde invaller Wouter Maerten het te zware bezoekende vonnis. Door deze zege doet Zonnebeke een gouden zaak in de degradatiestrijd.

 

Share
Laatst aangepast op dinsdag 28 februari 2012 17:40

Peter Duthieuw (SC Zonnebeke, 3A): “Veldspeler Dewilde maakt furore als doelman”

Tactisch meesterschap levert in extremis nog een punt op!

Zonnebeke hield Moorslede in bedwang (2-2). “Na de verdiende 1-0 kregen we in de eerste helft de betere kansen”, aldus trainer Peter Duthieuw. “Omdat we die niet benutten gingen we met een achterstand de rust in.”

Furore
“Ik verving de geblesseerde Defever door reservedoelman Himpe. Omdat Himpe, na een akkefietje met een thuisspeler rood kreeg en de ref ook een strafschop aan Moorslede gaf, zag de situatie er op het uur allerminst rooskleurig uit (2-0). Ik dropte veldspeler Dewilde onder de lat en voerde nog twee wissels uit. Mét resultaat. Dewilde pareerde een poging met zijn voeten, waarna de thuisploeg begon te panikeren. Wij profiteerden daarvan om genadeloos toe te slaan (2-2). Dankzij Dewilde, die furore maakte als doelman, sleepten we toch nog een verdiend punt uit de brand.”

SC Zonnebeke: Defever (46’ Himpe), Maerten, Dewilde, Verlinde, Bouten, Gekiere, Quartier (65’ Crombez), Kouckuyt, Kindt, Cael, Thorrez (65’ Claus).

Bron: http://www.provbal.be/
Share
Laatst aangepast op dinsdag 28 februari 2012 17:40

BRON: Het Wekelijks Nieuws

Share
Laatst aangepast op vrijdag 03 februari 2012 17:41

 

ZONNEBEKE - Na het vertrek van trainer Xavier Deleu pakte SC Zonnebeke zondag tegen Brielen (3-2) de eerste driepunter onder diens opvolger en voormalig assistent Peter Duthieuw. De operatie redding is volop bezig.'We moesten hoe dan ook winnen tegen rode lantaarn Brielen', zegt manager Filip Degryse. 'We liepen vlot tot 3-0 uit, maar in de slotfase was het nog bibberen omdat zij terugkwamen tot 3-2.'Het was de tweede match van Zonnebeke onder leiding van de nieuwe trainer Peter Duthieuw. 'We vonden het nodig om in te grijpen en iets te doen', aldus Degryse. 'Xavier Deleu had goed werk geleverd en we hebben lang gewacht op een kentering, maar er was een signaal nodig.'Peter Duthieuw lijkt met zijn 48 jaar eerder een laatbloeier als trainer. 'Vind ik niet', oordeelt hij zelf. 'Ik wilde eerst de knepen van het vak onder de knie krijgen en ook het diploma op zak hebben. Dat is nu het geval en daarom besloot ik het te doen. Ik was sowieso van plan om na dit seizoen ergens hoofdtrainer te worden. Dat het nu bij Zonnebeke kan, is nog beter. Ik zit al bij deze club sinds mijn elfde. Ik ben dus een man van het huis, want ik kende nooit iets anders. Ik speelde 19 jaar bij de eerste ploeg en was ook jeugdtrainer van diverse teams. Ik zette elke stap bewust, ook deze laatste. Xavier Deleu reageerde alvast positief. Hij is ook zonder rancune afscheid komen nemen van de groep.''Ik ben blij dat de eerste zege binnen is, maar het mag daar natuurlijk niet bij blijven', beseft Duthieuw. 'Er volgt nu een korte onderbreking en dan moeten we naar Staden. Een punt zou al goed zijn. Ik schat dat we, gezien de situatie in vierde klasse, minstens 30 punten nodig hebben om het behoud te verzekeren.'

Bron: Het Nieuwsblad- 26/01/12

Share

ZONNEBEKE - SC Zonnebeke stuurde vorige week trainer Xavier Deleu maar het had geen effect in de partij tegen Komen-Neerwaasten. Servaas Kindt scoorde twee keer, maar Zonnebeke verloor opnieuw. ‘De nieuwe trainer veranderde het systeem. We spelen nu in een 4-4-2 in plaats van de vroegere 4-3-3. Ik speel rechts op de flank maar soms zetten ze mij ook op de andere flank', aldus Kindt. ‘Ik denk nog altijd dat we met deze groep in derde zullen kunnen blijven. Zondag komt Brielen op bezoek en dan is het hopelijk bingo voor ons. Zelf ben ik helaas geschorst.'

Bron: Het Nieuwsblad - 21/01/12

Share
Laatst aangepast op donderdag 26 januari 2012 20:30

ZONNEBEKE - SC Zonnebeke begin morgen met een gedeukt zelfvertrouwen aan de derby tegen BS Geluveld. 'We konden vorige week opnieuw niet scoren tegen Proven. We pakten wel een punt, maar eigenlijk schieten we er niks mee op', zegt trainer Xavier Deleu. 'De hoofdrol was weggelegd voor de keepers. Dat is een typisch verschijnsel voor een ploeg die onderin bengelt. Het geluk laat ons ook in de steek en uiteraard brengt dat extra druk teweeg. Het is elke week bibberen. Van blessures bleven we ook niet gespaard. Het blijft dus wachten op betere tijden. In principe mogen we met deze ploeg nooit in de problemen komen, maar we zitten ondertussen nog altijd in de kelder.'

Bron: Het Nieuwsblad - 17/12/11

Share
Laatst aangepast op donderdag 26 januari 2012 20:41

ZONNEBEKE - SC Zonnebeke snoepte een puntje af van titelkandidaat Westrozebeke. ‘Wij kwamen nochtans 0-2 achter en dan verwacht je niet direct een terugkeer tegen zo'n ploeg', vertelt manager Filip Degryse. ‘Maar het pleit voor de jongens dat ze bleven strijden. Met succes want ze sleepten nog een punt uit de brand. Het is wel jammer dat we al vaak punten lieten liggen tegen rechtstreekse concurrenten. Wij staan nu twaalfde met amper 11 punten en dat is nogal weinig. We zijn ook Durnez langdurig kwijt door zijn gescheurde kruisbanden en Gekiere sloeg in het minivoetbal zijn voet om.'

Bron: Het Nieuwsblad- 23/11/11

Share
You are here: